Matklubbens Topplista

torsdag, oktober 22, 2009

Dagens lunch

Laxcouscous med dill och honung

Ingredienser för 4 pers.

250 g bladspenat
4 dl hönsbuljong av tärning
4 dl couscous
1 st gul lök
300 g gravad lax, 1 bit
2 msk smör
1 krm svartpeppar

Sås
2 dl Créme fraiche
2 msk dill, hackad
1 msk honung
1 msk pressad citron
1 krm sa
lt

Tillagning

Gravad lax ger mycket smak och är lätt att variera till vardags i en pastasås, pytt, omelett eller naturell till stuvad potatis.
Koka upp buljongen och rör i couscousen. Lägg på lock och låt kastrullen stå vid sidan om plattan ca 6 minuter.
Rör ihop såsen.
Skala och hacka löken. Strimla laxen.
Fräs lök och spenat i hälften av smöret i en panna. Rör i laxen och krydda med peppar.
Rör couscousen fluffig med resten av smöret och blanda ner laxröran.
Servera med såsen.

Inga kommentarer: