Matklubbens Topplista

lördag, oktober 03, 2009

Jag älskar, också


Kokböcker.
Och jag kan aldrig få för många.


Det finns så sjukt mycket gott och annorlunda bakverk i denna lilla bok.
Jag tror faktiskt att jag ska baka något gott ur den idag.

Vad sägs om

Fluffig kaka med passionsglasyr

175 g rumsvarmt smör
2 tsk vaniljsocker
21/4 dl finkornigt strösocker
3 rumsvarma ägg
3½ dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
5 msk rismjöl
5 msk mjölk

Glasyr:
3½ dl florsocker
4 msk passionsfruktkött
15 g smör

Värm ugnen till 175 grader. Smörj en fyrkantig bakform (23 x 23 cm) lätt och täck boten med bakplåtspapper.

Blanda vetemjölet och bakpulvret. Vispa ihop mjölblandningen med smöret, vaniljsockret, strösockret, äggen, rismjölet och mjölken. Vispa med elvisp tills allt är blandat; vispa sedan på medelhastighet i 3 minuter, eller tills smeten är krämig.

Häll smeten i formen och jämna till ytan. Grädda i ca 30 minuter, eller tills du kan sticka i en provsticka i mitten utan att den blir kladdig. Låt kakan vila 10 minuter i formen. Stjälp upp den på galler och låt den svalna.

Blanda glasyringredienserna i en skål och rör tills glasyren är slät. Bred glasyren över den avsvalnade kakan. Låt kakan vila en stund och skär den sedan i fyrkanter.

Inga kommentarer: