Matklubbens Topplista

söndag, oktober 18, 2009

Söndag lunch


Kycklingsallad

Ingredienser
för 2 pers.
1 stekt eller grillad varm kyckling
2 tomater
½ liten liten gurka
sockerärter
blandade salladssorter
140 g bacon ( 1 paket)
½ dl olivolja
1 msk vinäger
salt och malen vitpeppar
grekisk salladskrydda

Kärna ur tomaterna och skär dem i strimlor. Skär gurkan i skivor och sedan i strimlor. Skär sockerärterna i strimlor. Arrangera salladsbladen vackert på tallrikar eller ett stort fat.
Fördela resten av ingredienserna över salladen.
Stek baconet knaprigt.
Skär kycklingbrösten i skivor och resten i bitar.

Fördela kycklingen på salladen och lägg baconet på toppen.
Vispa ihop olja, vinäger, salt, peppar och salladskrydda till en vinägrettdressing och droppa över.
Servera genast.
Stek gammaldags kyckling i ugnen så här:
Gnid in kycklingen med salt och vitpeppar.
Bryn den i smör på spisen.
Ställ in kycklingen i 200° ugn.
Stek först på ena sidan, sedan på den andra och sist med bröstet uppåt.
Stick in en gaffel i den tjockaste delen av låret.
Kycklingen är färdigstekt när köttsaften från låret är klar som vatten.
Det tar ca 45 minuter för en kyckling som väger 1,2 kg.
Källa. recept.nu

Inga kommentarer: