Solen skiner och det är så vackert med alla höstfärger, även om jag inte gillar orange, så hör det hösten till.
En varm soppa blir gott idag.
Ingredienser till 2 pers.
4 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
150 gram kycklingfilé
1 msk rapsolja
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2,5 cm ingefära, färsk, skivad
1 stjälk citrongräs
2 st limeblad
½ chili, röd
salt
75 gram sockerärtor
½ ask cocktailtomater
1/4 dl koriander, hackad
Skär löken i klyftor. Skär vitlöken i tunna skivor. Skär kycklingen i bitar. Fräs detta i oljan utan att det tar färg. Tillsätt vatten, buljong, salt, ingefära och limeblad. Skär bort den grova biten från citrongräset och finhacka resten. Kärna ur chilin och skär den i tunna skivor. Tillsätt citrongräs och chili i soppan. Låt koka 15 minuter. Dela tomaterna i två delar. Skär sockerärterna i två delar, lite snett så blir det snyggare. Finhacka koriandern. Tillsätt sockerärter och tomater och låt koka på svag värme någon minut. Strö koriander över soppan vid servering.
Fler smala recept på Tasteline
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar