Parmesangratinerad köttfärscannelloni
För 4 personer
300 g lasagneplattor, färska
100 g färskost med vitlök
2,5 dl ostsås
100 g färskost med vitlök
2,5 dl ostsås
Fyllning
1 st gul lök, hackad
500 g köttfärs
100 g squash, fint tärnad
1 msk olja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
1 tsk basilika
4 msk chilisås
1 st gul lök, hackad
500 g köttfärs
100 g squash, fint tärnad
1 msk olja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
1 tsk basilika
4 msk chilisås
Sås
1 st gul lök
2 st vitlöksklyfta
1 msk olja
500 g krossade tomater
0,5 tsk basilika
0,5 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
2 dl parmesanost, riven
1 st gul lök
2 st vitlöksklyfta
1 msk olja
500 g krossade tomater
0,5 tsk basilika
0,5 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
2 dl parmesanost, riven
Tillbehör
gurka, morötter, paprika eller valfria grönsaker
gurka, morötter, paprika eller valfria grönsaker
Tillagning
Sätt ugnen på 225°.
Sätt ugnen på 225°.
Stek lök, köttfärs, skinka och squash i olja en stor stekpanna.
Tillsätt resten av ingredienserna till fyllningen och låt det koka ihop ca 5 min.
Låt svalna.
Klipp till lasagneplattorna om de är i hel bit.
Bred osten på lasagneplattorna och fördela köttfärsröran på plattorna. Rulla ihop till rullar och lägg dem tätt i en ugnssäker form.
Bred ut ostsåsen över rullarna.
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs den i olja i en kastrull ca 2 min.
Tillsätt tomater, basilika, salt och peppar.
Häll såsen över rullarna och strö över ost.
Grädda mitt i ugnen ca 15 min.
Servera med grönsaker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar