Hel laxsida med grön sås
Ingredienser för 4 pers
500 g laxsida, hel
salt och svartpeppar
Sås:
3 st schalottenlök, finhackade
3 dl vitt vin, torrt
4-6 korn vitpeppar, krossade
1/2 tärning fiskbuljong
lite pressad citron
100 g smör, mjukt
1/2 dl dill, hackad
1/2 dl persilja, hackad
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader.
Sätt ugnen på 225 grader.
Krydda fisken med salt och peppar.
Lägg i ugnsform.
Smöra ett bakpapper och lägg tätt med den smörade sidan över fisken.
Stek fisken klar mitt i ugnen 15-20 min.
Stek löken blank med 1 msk av smöret i en kastrull.
Stek löken blank med 1 msk av smöret i en kastrull.
Tillsätt vin, peppar, smulad buljong och lite citron.
Koka ihop till hälften.
Ta såsen av värmen och vispa ner smöret i små klickar.
Ta såsen av värmen och vispa ner smöret i små klickar.
Rör ner örterna, smaka av och slå såsen över fisken när den svalnat något.
Garnera med dill och servera med kokt potatis, quinoa och ångade grönsaker, broccoli, morötter och körsbärstomater.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar