Ädelostfisk
Jag hittade detta supergoda recept i tidningen Bolaget
systembolagets egen tidning.
Ingredienser för 4 personer
ca 600 g fiskfilé (t ex kolja)
2 msk smör (varav 1 msk till smörjning)
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
700 g kokpotatis
2 dl vispgrädde
100 g ädelost, riven
1/2 dl hasselnötter, grovhackade
150 g haricots verts
150 g sockerärter
2 små schalottenlökar, skivade
Sätt ugnen på 225˚.
Halvtina fisken om den är fryst, skär den i bitar och lägg i en ugnssäker, smörad form. Krydda med salt och peppar.
Skala potatisen och koka den riktigt mjuk.
Blanda grädde och ädelost och bred ut över fisken.
Ugnsbaka fisken i nedre delen av ugnen 7–8 minuter.
Rosta hasselnötterna i torr stekpanna.
Förväll haricots verts och sockerärter 1 minut i kokande vatten och fräs dem med löken i 1 msk smör.
Pressa potatisen, lägg på tallrikar (helst varma) och toppa med sockerärter, haricots verts och schalottenlök. Lägg fisken ovanpå. Strö över nötterna.
Till den här smakrika men ändå milda fiskrätten är ett friskt & fruktigt torrt vitt vin perfekt! Gärna gjort på druvan sauvignon blanc.
Ett fylligt & smakrikt vitt vin med en liten fatkaraktär kan också fungera bra.
1 kommentar:
Det blev väl ingen dålig bild. Jag tycker att det ser mycket aptitligt ut!
Skicka en kommentar