Matklubbens Topplista

lördag, december 11, 2010

Viltkyckling


En gryta som påminner mycket om porterstekens mustighet, men som är snabbare att laga till med kyckling.

Viltgryta på kyckling

Ingredienser 4 pers.
4 kycklingfiléer
1 msk rapsolja
1 dl koncentrerad svartvinbärssaft
2 dl vatten
2 dl crème fraiche den fetare
2 hönsbuljongtärningar
10 krossade enbär (tryck till dem med baksidan av knivbladet)
2 msk kinesisk soja
1 tsk torkad timjan
färsk timjan
ev svarta vinbär

Tillbehör
Pressad potatis eller ris
kokta morötter
kokt blomkål eller broccoli

Blanda saft, vatten, crème fraiche, smulade biljongtärningar, krossade enbär, soja och torkad timjan i en kastrull. Rör om och ge blandningen ett uppkok.

Skär kycklingen i mindre bitar. Stek den i oljan i en stekpanna, tills den fått lite färg.
Lägg kycklingen i såsen och låt puttra på svag värme under lock, ca 10 minuter.
Garnera med färsk timjan och eventuellt med svarta vinbär om du har.

Servera med valfritt tillbehör, men personligen gillar jag bäst pressad potatis, suger upp såsen så bra, kokta morötter och blomkål är milt och gott till den mustiga såsen.

Smaklig spis!

Inga kommentarer: