Avokado är rik på vitamin E och har en hälsosam fettsammansättning. Vitlök är rik på antioxidanter och chili sätter fart på fettförbränningen.
Avocadosoppa
4 ports
Ingredienser
4 avocado(s)
1 citron
1 dl mager kesella
5 dl grönsaksbuljong,varm eller kall ( kan eventuellt behövas mer)
1,5 vitlöksklyfta
2 salladslökar
1 chili
0,5 kruka koriander
salt
svartpeppar från kvarn
rapsolja, kallpressad
Tips
Dryck: Escapades Sauvignon Blanc 2008, om soppan ska ätas till middag någon helgdag.
Gör så här
1. Skala avokadon och gröp ur innehållet i en mixer eller matberedare. Kläm över saften från citronen.
2. Mixa ner kesellan och späd med buljongen, lite i taget till en slät soppa.
3. Hacka vitlök, salladslök, chili och koriander grovt och mixa i det. Smaka av med salt och peppar.
4. Droppa gärna i lite kallpressad rapsolja vid servering. Bjud tabasco till den som önskar hetta.
5. Servera soppan kall eller varm med tärnad avokado, räkor, krutonger av surdegsbröd lite extra tunt skivad chili och hackad koriander.
1,5 vitlöksklyfta
2 salladslökar
1 chili
0,5 kruka koriander
salt
svartpeppar från kvarn
rapsolja, kallpressad
Tips
Dryck: Escapades Sauvignon Blanc 2008, om soppan ska ätas till middag någon helgdag.
Gör så här
1. Skala avokadon och gröp ur innehållet i en mixer eller matberedare. Kläm över saften från citronen.
2. Mixa ner kesellan och späd med buljongen, lite i taget till en slät soppa.
3. Hacka vitlök, salladslök, chili och koriander grovt och mixa i det. Smaka av med salt och peppar.
4. Droppa gärna i lite kallpressad rapsolja vid servering. Bjud tabasco till den som önskar hetta.
5. Servera soppan kall eller varm med tärnad avokado, räkor, krutonger av surdegsbröd lite extra tunt skivad chili och hackad koriander.
Källa:Tasteline
Foto: Ingvar Eriksson
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar