Nötbars
18 bitar • 50 minuter
Använd alla dina favoritnötter och blanda gärna stora och små.
• 100 g smör
• 2 1/2 dl råsocker
• 1/2 dl honung
• 7 dl blandade nötter
• 150 g mörk choklad
Sätt ugnen på 200°. Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsfast form cirka 30 x 20 cm.
Smält smör, socker och honung i en kastrull och låt det stå och puttra ett par minuter. Häll i nötterna och blanda runt. Häll blandningen i den ugnsfasta formen och ställ in i ugnen i cirka 10–15 minuter.
Ta ut nötterna och låt svalna. När nötterna har svalnat smälter du chokladen över ett vattenbad. Ta ut nötterna från formen och vänd upp och ner på kakan.
Häll chokladen över nötterna och låt den stelna. Skär sedan nötterna i bitar, cirka 3 x 5 cm. Förvara dem torrt och svalt.
18 bitar • 50 minuter
Använd alla dina favoritnötter och blanda gärna stora och små.
• 100 g smör
• 2 1/2 dl råsocker
• 1/2 dl honung
• 7 dl blandade nötter
• 150 g mörk choklad
Sätt ugnen på 200°. Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsfast form cirka 30 x 20 cm.
Smält smör, socker och honung i en kastrull och låt det stå och puttra ett par minuter. Häll i nötterna och blanda runt. Häll blandningen i den ugnsfasta formen och ställ in i ugnen i cirka 10–15 minuter.
Ta ut nötterna och låt svalna. När nötterna har svalnat smälter du chokladen över ett vattenbad. Ta ut nötterna från formen och vänd upp och ner på kakan.
Häll chokladen över nötterna och låt den stelna. Skär sedan nötterna i bitar, cirka 3 x 5 cm. Förvara dem torrt och svalt.
Källa: Elle Mat & Vin
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar