Matklubbens Topplista

onsdag, december 15, 2010

Sjömansbiff


Det är gott med husmanskost innan julmaten, så måndagens middag blir:

Sjömansbiff
4 ports.
Ingredienser
5-600 g fransyska el. ytterlår i tunna skivor, jag tar älgkött
salt och peppar
3-4 gula lökar, skivade
8-10 potatisar, skivade
4 svartpepparkorn
2 lagerblad
1/2 tärning nötbuljong
4-5 dl öl
hackad persilja
matfett till stekning

Gör så här
1. Krydda köttet och bryn det väl i en panna i matfett. Bryn sen löken.

2. Varva de skivade potatisarna, löken och köttskivorna i en gryta. Salta lätt mellan varven. Lägg i lagerblad och pepparkorn.

3. Smula ner buljongen och späd med öl så det knappt täcker. Koka sakta under lock tills köttet är mört 50 – 60 minuter. Eller sätt in grytan i ugnen på nedersta falsen i 200 grader lika länge, kolla noga så att det inte kokar torrt. Strö på persilja.

Servera med smörgåsgurka, inlagda rödbetor, ångkokta grönsaker som morötter och blomkål.
Bon apetit.

Inga kommentarer: