Jag har den här bilden tills jag har en egen att lägga upp.
Katarina gör de absolut godaste brända mandlarna.
Så nu ska jag försöka göra lika goda.
Det finns en uppsjö med olika recept, men här kommer ett som funkar riktigt bra. För de recept där man ska göra dem i ugnen går bara inte utan att de bränns.
Katarina gör de absolut godaste brända mandlarna.
Så nu ska jag försöka göra lika goda.
Det finns en uppsjö med olika recept, men här kommer ett som funkar riktigt bra. För de recept där man ska göra dem i ugnen går bara inte utan att de bränns.
Ingredienser
200 gram sötmandel, hel
1,5 dl socker
0,5 dl vatten
Tillagning
1. Rosta mandlarna i en het panna.
2. Mät upp vatten och socker i en vid kastrull och låt det koka upp.
Tillsätt då mandlarna och låt det koka tills det börjar knäppa i mandlarna.
Rör hela tiden tills sockret börjar vitna.
3. Tag då av kastrullen från plattan och stjälp upp mandlarna på ett
bakplåtspapper, separera dem med hjälp av en trägaffel. Låt svalna helt.
Recept: Linnéa Seidel
Foto: Katja Kristoferson
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar