Matklubbens Topplista

söndag, december 19, 2010

Choklad & lakritsfudge

Lakrits och choklad två smaker som är förföriskt goda.
Och tillsammans blir det magi.
Njut av dessa mörka krafter.



Choklad- och lakritsfudge
24 bitar • 40 minuter

Choklad och lakrits passar väldigt bra ihop i en fudge.

• 4 1/2 dl socker
• 2 1/2 dl vispgrädde
• 100 g mörk choklad
• 50 g smör
• 1/2 dl sirap
• 4 msk lakritssås
• 1 dl cashewnötter

Smörj en form med olja. Lägg socker, vispgrädde, choklad, smör och sirap i en tjockbottnad kastrull och låt koka upp på låg värme tills sockret har löst sig. Höj därefter värmen och låt koka i cirka 7 minuter. Gör ett kulprov i ett glas kallt vatten. Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna tills det är något varmare än fingervarmt. Vispa sedan fudgen tills den ljusnar i färgen. Häll i lakritsen och blanda runt.
Häll upp fudgen i formen. Lägg nötter över och tryck ner dem lite. Ställ in i kylen för att stelna. Skär i lagom stora bitar. Förvara dem svalt om inte alla äts upp på en gång.

Källa: Elle Mat & Vin

Inga kommentarer: