Och tillsammans blir det magi.
Njut av dessa mörka krafter.
Choklad- och lakritsfudge
24 bitar • 40 minuter
Choklad och lakrits passar väldigt bra ihop i en fudge.
• 4 1/2 dl socker
• 2 1/2 dl vispgrädde
• 100 g mörk choklad
• 50 g smör
• 1/2 dl sirap
• 4 msk lakritssås
• 1 dl cashewnötter
Smörj en form med olja. Lägg socker, vispgrädde, choklad, smör och sirap i en tjockbottnad kastrull och låt koka upp på låg värme tills sockret har löst sig. Höj därefter värmen och låt koka i cirka 7 minuter. Gör ett kulprov i ett glas kallt vatten. Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna tills det är något varmare än fingervarmt. Vispa sedan fudgen tills den ljusnar i färgen. Häll i lakritsen och blanda runt.
Häll upp fudgen i formen. Lägg nötter över och tryck ner dem lite. Ställ in i kylen för att stelna. Skär i lagom stora bitar. Förvara dem svalt om inte alla äts upp på en gång.
Källa: Elle Mat & Vin
24 bitar • 40 minuter
Choklad och lakrits passar väldigt bra ihop i en fudge.
• 4 1/2 dl socker
• 2 1/2 dl vispgrädde
• 100 g mörk choklad
• 50 g smör
• 1/2 dl sirap
• 4 msk lakritssås
• 1 dl cashewnötter
Smörj en form med olja. Lägg socker, vispgrädde, choklad, smör och sirap i en tjockbottnad kastrull och låt koka upp på låg värme tills sockret har löst sig. Höj därefter värmen och låt koka i cirka 7 minuter. Gör ett kulprov i ett glas kallt vatten. Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna tills det är något varmare än fingervarmt. Vispa sedan fudgen tills den ljusnar i färgen. Häll i lakritsen och blanda runt.
Häll upp fudgen i formen. Lägg nötter över och tryck ner dem lite. Ställ in i kylen för att stelna. Skär i lagom stora bitar. Förvara dem svalt om inte alla äts upp på en gång.
Källa: Elle Mat & Vin
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar