Matklubbens Topplista

onsdag, december 29, 2010

Mörk chokladtartelett med mintfyllning och marshmallowfluff

Åååååååå, kolla här vilken superdessert. Men den blir det inte heller till nyår.




Mörk chokladtartelett med mintfyllning och marshmallowfluff
1 tartelett • 45 minuter

Det här pajskalet har en ganska stark chokladsmak som passar perfekt ihop med den friska minten och söta marshmallowfluffen.

• 20 småkakor med smak av choklad
• 2 msk kakao
• 25 g smält smör
• 100 g mörk choklad av god kvalitet

Fyllning:
• 5 blad gelatin
• 4 3/4 dl grädde (2 dl till toppingen)
• 1/2 dl socker
• 1/2 tsk pepparmyntsolja
• 1/2 tsk flingsalt
• 1 1/4 dl naturell yoghurt (0,5 %)
• röd karamellfärg (några droppar)
• 1 burk marshmallowfluff (finns i välsorterade matbutiker)
• ev polkakross till topping

Kör kakor, kakao och smör i en matberedare. Tryck ut smulblandningen i en pajform med höga löstagbara kanter, ca 24 cm i diameter. Ställ in i frysen.

Smält chokladen och pensla pajskalet med ett tunt lager. Ställ in i kyl ca 15 minuter tills chokladen stelnat. Lägg gelatinet i en skål med kallt vatten i ca 10 min.
Värm grädde, socker, pepparmyntsolja och salt i en gryta, det ska inte koka. Ta bort från plattan och vispa ner gelatinet tills det löser sig.

Tillsätt yoghurten och ev några droppar karamellfärg. Häll fyllningen i pajskalet, täck med plastfolie och ställ i kylen eller frysen att stelna. Vispa grädden till toppingen och blanda försiktigt med marshmallowfluff.

Fyll en spritspåse och dekorera pajen.

Toppa med polkakross.

Källa:elle mat & vin

Inga kommentarer: