Mörk chokladtartelett med mintfyllning och marshmallowfluff
1 tartelett • 45 minuter
Det här pajskalet har en ganska stark chokladsmak som passar perfekt ihop med den friska minten och söta marshmallowfluffen.
• 20 småkakor med smak av choklad
• 2 msk kakao
• 25 g smält smör
• 100 g mörk choklad av god kvalitet
Fyllning:
• 5 blad gelatin
• 4 3/4 dl grädde (2 dl till toppingen)
• 1/2 dl socker
• 1/2 tsk pepparmyntsolja
• 1/2 tsk flingsalt
• 1 1/4 dl naturell yoghurt (0,5 %)
• röd karamellfärg (några droppar)
• 1 burk marshmallowfluff (finns i välsorterade matbutiker)
• ev polkakross till topping
Kör kakor, kakao och smör i en matberedare. Tryck ut smulblandningen i en pajform med höga löstagbara kanter, ca 24 cm i diameter. Ställ in i frysen.
Smält chokladen och pensla pajskalet med ett tunt lager. Ställ in i kyl ca 15 minuter tills chokladen stelnat. Lägg gelatinet i en skål med kallt vatten i ca 10 min.
Värm grädde, socker, pepparmyntsolja och salt i en gryta, det ska inte koka. Ta bort från plattan och vispa ner gelatinet tills det löser sig.
Värm grädde, socker, pepparmyntsolja och salt i en gryta, det ska inte koka. Ta bort från plattan och vispa ner gelatinet tills det löser sig.
Tillsätt yoghurten och ev några droppar karamellfärg. Häll fyllningen i pajskalet, täck med plastfolie och ställ i kylen eller frysen att stelna. Vispa grädden till toppingen och blanda försiktigt med marshmallowfluff.
Fyll en spritspåse och dekorera pajen.
Toppa med polkakross.
Källa:elle mat & vin
Källa:elle mat & vin
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar