Detta blir en god och lättlagad middag ikväll, när jag har demat hela dagen. Passar också bra så här i glöggtider, då man har några olika sorter i skåpen att välja mellan.
Glöggkyckling
2 Portioner (det går lätt att dubbla receptet efter antal protioner man behöver)
Glöggkyckling
2 Portioner (det går lätt att dubbla receptet efter antal protioner man behöver)
2 kycklingbröst
1 vitlöksklyfta skivad
salt och peppar
1 msk mandelolja, efter det att du har rostat mandeln
2 dl Glögg
1/2 hönsbuljongtärning
soja
maizena
Rostad mandel
1 dl olja, neutral
20 sötmandlar, skållade
Russinris
3 dl ris
1 st gul lök
4 msk mandelolja
1 vitlöksklyfta skivad
salt och peppar
1 msk mandelolja, efter det att du har rostat mandeln
2 dl Glögg
1/2 hönsbuljongtärning
soja
maizena
Rostad mandel
1 dl olja, neutral
20 sötmandlar, skållade
Russinris
3 dl ris
1 st gul lök
4 msk mandelolja
3 dl russin, gärna sultanrussin
Till servering:
Grönsallad
Värm oljan i stor stekpanna och lägg i mandlarna. Låt dem långsamt bli fint gyllenbruna och ös upp dem på papper. Dra stekpannan åt sidan och spara mandeloljan tills vidare.
Stek kycklingbrösten lätt tillsammans med vitlöken i någon msk av mandeloljan. De ska bara få en aning färg. Slå på glöggen och smula ner buljongtärningen. Låt sjuda på låg värme utan lock tills kycklingen är färdig, ungefär en kvart. Vänd kycklingbrösten ett par gånger under tiden. Ta upp dem och låt såsen koka ihop tills den blir simmg, red av med maizena. Smaka av med några droppar soja. Slå såsen över kycklingen och strö över rostad mandel.
Koka riset, fräs lök i mandeloljan och låt även russinen fräsa med någon minut. Blanda med riset.
Grönsallad
Värm oljan i stor stekpanna och lägg i mandlarna. Låt dem långsamt bli fint gyllenbruna och ös upp dem på papper. Dra stekpannan åt sidan och spara mandeloljan tills vidare.
Stek kycklingbrösten lätt tillsammans med vitlöken i någon msk av mandeloljan. De ska bara få en aning färg. Slå på glöggen och smula ner buljongtärningen. Låt sjuda på låg värme utan lock tills kycklingen är färdig, ungefär en kvart. Vänd kycklingbrösten ett par gånger under tiden. Ta upp dem och låt såsen koka ihop tills den blir simmg, red av med maizena. Smaka av med några droppar soja. Slå såsen över kycklingen och strö över rostad mandel.
Koka riset, fräs lök i mandeloljan och låt även russinen fräsa med någon minut. Blanda med riset.
Servera kycklingen med russinriset och en god grönsallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar