20 tryfflar • 45 minuter
Blir det kanderade nötter över är det väldigt gott att strö över glass som garnering.
• 180 g mörk choklad
• 50 g smör
• 1/2 dl vispgrädde
• 1 dl hasselnötter
• 1 dl socker
Smält choklad tillsammans med smör och grädde. Rör runt så att tryffeln blandas väl. Häll upp tryffeln i en skål och ställ kallt för att stelna. Gör de kanderade nötterna under tiden.
Hacka nötterna fint, men inte så att det blir mjöl. Smält sockret i en panna tills det är precis gyllenbrunt. Häll i nötterna och blanda väl. Lägg upp nötterna på ett bakplåtspapper. Platta ut nötterna något så är det lättare att skära dem. Låt nötterna kallna och hacka det sedan i små bitar.
Ta ut tryffeln ur kylen. Ta en tesked tryffel och rulla till en kula som sedan rullas i nötkrosset. Förvara tryffeln svalt.
Källa: Elle Mat & Vin
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar