Matklubbens Topplista

söndag, april 21, 2013

Middag Dag 6

Omelett och prinskorv. Enkelt gott och mättande.



Ugnsomelett med svampstuvning

1 1/2 msk vetemjöl eller kokosmjöl
5 dl mjölk
4 ägg
2 krm salt
2 krm vitpeppar
smör till formen

Stuvning
1 l kantareller
smör till stekning
1 tsk salt
1-1 krm peppar
3 dl vispgrädde eller mellangrädde
maizena majsstärkelse

Sätt ugnen på 200°C.
Vispa mjölet med lite av mjölken till en slät redning. Blanda med resten av mjölken och koka upp under omrörning. Låt svalna.
Vispa sönder äggen och tillsätt mjölk, salt och vitpeppar. Häll smeten i en smord ugnssäker form. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter.

Stuvning: Ansa svampen och skär den ev i mindre bitar. Smörstek svampen tills den är genomstekt. Salta och svartpeppra.
Späd med grädde och red med maizena till önskad konsistens.
Fördela stuvningen över omeletten. Garnera med persilja eller annat grönt.

Inga kommentarer: