Matklubbens Topplista

söndag, april 28, 2013

Färsfyllda paprikor.

Perfekt lunchmat eller till en lättare middag.

Färsfyllda paprikor
4-5 port
4-5 paprikor jag valde avlånga snack paprikor, de är söta och har ett tunnare skal.
1hackad gul lök
400 g blandfärs jag tar min älgfärs
2-3 vitlöksklyftor
1 burk krossad tomat
1 msk tomatpuré
smör till stekning
salt
nymald svartpeppar
1 msk torkad oregano
1 tsk paprikapulver
1 tsk chilipulver
riven Västerbottenost
grovriven mozrella

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.

Fräs den hackade löken mjuk i lite smör.
Stek färsen och häll på den krossade tomaten, ev. tomatpuré, pressad vitlök.
Krydda till önskad styrka. Låt koka ihop i ca 10 minuter.

Halvera paprikorna och lägg i en ungssäker form. Fyll halvorna med färsblandningen.
Blanda ostsorterna och strö över.

Tillaga i ugn i ca 30 minuter.

Servera med en god sallad.

Inga kommentarer: