Älgfärsbiffar
400 g älgfärs
2-3 kokta kalla potatisar
1 gul lök, finhackad
1 msk ketchup
1 msk senap
1 msk finhackad persilja
1 msk finhackad timjan
salt
vitpeppar
pepparmix1 ägg
½ dl grädde
smör
Stek den finhackade löken gyllenbryn i lite smör, låt den svalna.
Finriv den kokta, skalade potatisen.Blanda ihop lök, potatis och övriga ingredienser med köttfärsen, forma till lagom stora biffar, stek dem gyllenbruna i smör.
Vitvinspotatis
Skala två till tre potatisar per person och koka dem nätt och jämt färdiga i saltat vatten.
Häll av vattnet och låt de ånga av lite innan du skivar ner dem i en skål.
Tillsätt finhackad rödlök.
Häll över ½ dl vitt vin, 3 msk olivolja, flingsalt och vitpeppar. Rör runt. Tillsätt sedan något kryddgrönt, tex krasse.
Morötter med rostade hasselnötter och örter.
Skala och slanta fyra morötter. Koka dem ett par minuter i lättsaltat vatten.
Rosta en näve hasselnötter i en torr stekpanna, passa noga så att de inte bränns. Häll upp på skärbräda och hacka dem.
Hacka valfria örter, persilja och basilika är jättegott.
Häll av vattnet från morötterna, tillsätt en klick smör. Häll upp på uppläggningsfat, strö över nötter och örter, blanda runt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar