Idag ska jag prova att baka två olika bröd/plättar som frukostalternativ.
ca 24 stycken
4 ägg
½ burk kesella 10%
1 msk bakpulver
1 msk brödkryddor
½ tsk salt
60 g sesamfrön
60 g kruskakli
70 g hackad mandel
½ dl linfrön
50 g smält smör
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa äggen lätt och blanda i alla ingredienser. Lägg bakplåtspapper i en långpanna och häll ner smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Skär brödet i rutor. Förvara i plastpåse. Kan även fryssas in. Jag lät mina ligga kvar på gallret hela dagen och då torkade dom och blev som knapriga kex, jättegott med lite färskost.
4 ägg
2 dl mandelmjöl
½ dl linfrön
½ tsk salt
1 dl grädde
1 dl mjölk
50 g smält smör
Så min frukost idag blev ett fröbröd med philadelpiaost och skinka och en plätta med sallad och laxröra.
Laxröran gör du så här:
200 g varmrökt lax, 1 msk dill, 1 msk hackad gräslök, ½ dl majonäs, ½ dl crème fraiche. Rensa och bena fisken. Blanda sedan ihop allt.
Källa: Expressens Lchf tidning Nr:3/2013
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar