Med potatis och ärter, blir kvällens middag. En rätt med många av mina favoritkryddor.
En favorit för många, många år sedan då flickorna var små.
4 personer
500 g köttfärs
2 msk olja
1 stor finhackad lök
1 tsk garam masala
½ tsk spiskummin
1 tsk gurkmeja
1 tsk ingefära
1 finhackad chili
några kokta potatisar i bitar
1 paket frysta små ärtor
smaka av med lite salt
Till servering: citronklyftor
Fräs löken i 1 msk olja utan att det tar färg. Tillsätt kryddor och chili och fräs utan att bryna. Häll upp lök- och kryddblandningen i en skål. Bryn köttfärsen i 1 msk olja i samma panna tills den är genomstekt. Blanda ner kryddfräset och potatisen, blanda ordentligt och stek under lock cirka 10 minuter. Blanda i ärterna efter 5 minuter.
Servera med citronklyftor.
En favorit för många, många år sedan då flickorna var små.
4 personer
500 g köttfärs
2 msk olja
1 stor finhackad lök
1 tsk garam masala
½ tsk spiskummin
1 tsk gurkmeja
1 tsk ingefära
1 finhackad chili
några kokta potatisar i bitar
1 paket frysta små ärtor
smaka av med lite salt
Till servering: citronklyftor
Fräs löken i 1 msk olja utan att det tar färg. Tillsätt kryddor och chili och fräs utan att bryna. Häll upp lök- och kryddblandningen i en skål. Bryn köttfärsen i 1 msk olja i samma panna tills den är genomstekt. Blanda ner kryddfräset och potatisen, blanda ordentligt och stek under lock cirka 10 minuter. Blanda i ärterna efter 5 minuter.
Servera med citronklyftor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar