Matklubbens Topplista

söndag, februari 02, 2014

Tacopaj.

Ikväll har jag fixat god middag på rester från fredagens Taco middag. Det blev över så mycket köttfärs, så då passar det att göra en Tacopaj.



Tacopaj a la Åsa. 

Pajskal
100 g smör
2 dl mandelmjöl
1 dl sojamjöl
1/2 dl sesamfrön
11/2 dl grovriven parmesanost

Blanda alla ingredienser i en matberedare och mixa snabbt ihop till en deg. Tryck ut den i en form med löstagbar kant, kläm fast ett bakplåtspapper mellan botten och kant, så fastnar den inte så lätt. Ställ den kallt i 30 minuter eller längre. 

Sätt ugnen på 200 grader. 

Fyllning
Tacoköttfärs färdigstekt kall
2 dl riven ost
1 pkt 
fetaost
2 ägg
2 dl grädde
Klyftad rödlök 
Halverade körsbärstomater

Vispa upp äggen, blanda i grädde, riven ost och smulad fetaost. 

Förgrädda pajskalet ca 5 minuter passa noga. 
Fördela köttfärsen i pajskalet. 
Häll över grädd-ostblandningen och sprid ut osten jämnt över köttfärsen. 
Garnera med lökklyftor och tomathalvor. 

Grädda i 15-20 minuter tills äggstanningen har tagit ihop. Låt svalna nån minut. Servera med goda salladsblad. 



Inga kommentarer: