Tacopaj a la Åsa.
Pajskal
100 g smör
2 dl mandelmjöl
1 dl sojamjöl
1/2 dl sesamfrön
11/2 dl grovriven parmesanost
Blanda alla ingredienser i en matberedare och mixa snabbt ihop till en deg. Tryck ut den i en form med löstagbar kant, kläm fast ett bakplåtspapper mellan botten och kant, så fastnar den inte så lätt. Ställ den kallt i 30 minuter eller längre.
Sätt ugnen på 200 grader.
Fyllning
Tacoköttfärs färdigstekt kall
2 dl riven ost
1 pkt
fetaost
2 ägg
2 dl grädde
Klyftad rödlök
Halverade körsbärstomater
Vispa upp äggen, blanda i grädde, riven ost och smulad fetaost.
Förgrädda pajskalet ca 5 minuter passa noga.
Fördela köttfärsen i pajskalet.
Häll över grädd-ostblandningen och sprid ut osten jämnt över köttfärsen.
Garnera med lökklyftor och tomathalvor.
Grädda i 15-20 minuter tills äggstanningen har tagit ihop. Låt svalna nån minut. Servera med goda salladsblad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar