Jag gillar verkligen kyckling och färdiga kycklingfiléer i all ära, men att ugnssteka en hel gårdskyckling blir så mycket saftigare och godare och dessutom billigare.
Jag blandar ett kryddsmör med vitlök och Kockens pepparmix, lossar på kycklingskinnet vid bröst benen och lägger in smöret, saltar och pepprar och in i 150 grader 60 minuter.
Majstortilla med kyckling.
4 portioner
majstortillabröd
Blandad sallad
Sockerärter
Gurka
Ärtskott
Grillad eller ugnsstekt kyckling
Dressing:
1 apelsin
1dl Créme Fraiche
1/2 dl majonäs
1/2 dl hackad mynta
Salt och vitpeppar
Tvätta apelsinen och riv skalet fint. Lägg i en skål. Skär bort det resterande skalet och skär ut fina apelsinfiléer med en vass kniv. Pressa ner den resterande saften från apelsinen i skålen med det finrivna skalet. Blanda ner Créme Fraiche, majonäs och mynta. Smaka av med salt och peppar..
Lägg tortillabröd på tallrikar. Fördela sallad på bröden. Strimla sockerärterna och skär gurkan i önskad form och lägg över tillsammans med ärtskotten. Bena ur kycklingen, skär kycklingköttet i mindre bitar och lägg på salladsbädden. Skeda över dressingen.
Servera som de är eller rulla ihop till wraps.
Mums fillibaba!
Smaklig måltid.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar