4 dl finmalt mandelmjöl av skållad mandel
1 dl finriven parmesanost
Rivet citronskal av 1/2 väl tvättad ekologisk citron
1 ägg
25 g kylskåpskallt smör skuren i kuber
Lägg mandelmjöl, parmesanost och citronskal i en matberedare. Kör tillsammans med smöret och tillsätt ägget. Kör hastigt tills en deg har formats.
Tryck ut degen i en pajform och ställ kallt att stelna.
Förgrädda pajskalet 10-15 minuter i 225 grader. Tills det får en lätt gyllene färg utan att bränna kanterna.
Fyllningen
Riv 250 g västerbottenost på den grova sidan av rivjärnet
3 ägg
1 dl grädde
Lite salt
Vispa upp äggen med grädden och saltet tillsätt osten och häll blandningen i det förgräddade pajskalet. Grädda i 30-40 minuter tills äggstanningen stannat men fortfarande är lite krämig.
Servera med gräddfil, turkisk yoghurt eller créme fraiche, hackad lök, löjrom och en god sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar