Matklubbens Topplista

fredag, november 07, 2014

Kebabspett.

Så effektiva vi har varit idag. Började med att ta fram fruset älgkött för att mala köttfärs. Sen blev det en timmes träning. Renbädda, tvätta, städa. 

Sen blev det matlagning och förstås något av älgköttfärsen. Jag var först inne på köttbullar eller biffar, men kände att det blev lite för vardagligt, så då kom jag på att jag kan ju göra köttfärsspett med en god och spicy kryddblandning.




800 g finmald valfri köttfärs
1 gul lök
3 vitlöksklyftor 
1/2 dl finhackad persilja och basilika
2 ägg
1 msk paprikapulver
1 tsk svartpeppar 
1 tsk spiskummin
1 tsk sambal oelek
Salt efter smak
Olivolja till pensling

Om du använder träspett lägg dem i blöt, använder du metallspett olja in dem.

Lägg köttfärsen i en bunke. 
Riv lök och vitlök fint, hacka persiljan. 
Blanda med köttfärsen plus ägg, alla kryddor, salt och blanda till en smidig färs.

Blöt händerna något och forma färsen till små smala korvar ca 10 cm långa.
Trä upp korvarna på spett, tryck fast dem ordentligt. Pensla med olivolja. Grilla spetten 3-4 minuter runt om.


Servera med ris, gräddfil och varma stekta valfria grönsaker.

Ät och njut. 



Inga kommentarer: