Matklubbens Topplista

tisdag, juli 16, 2013

Philadelphiabullar.

Jag är värsta baksugen, så nu på morgonen har jag bakat dessa goda och snabb bakade bullar. 
Och ni vet väl att i varje svenskt hjärta bankar det en bulle eller två. 


Bulldeg:

150 gram smör

5 dl mjölk

1 paket jäst

1 ägg + till pensling

1 dl socker

½ tsk salt

10-11 dl vetemjöl


Fyllning:

150 gram smör

2 msk vaniljsocker

3 dl florsocker

100 gram philadelphiaost


Smält smör i en kastrull, häll sedan i mjölken och låt det hela bli fingervarmt. Lös upp jästen i degvätskan. Tillsätt ägg, socker och salt. Ha i vetemjölet lite i taget och arbeta in den i degen, knåda en stund. Degen blir ganska lös, nästan som en smet. Det ska vara så. Låt degen jäsa i 30 minuter. 

Blanda alla ingredienser till fyllningen. 

Platta sedan ut degen i en svart smord långpanna. Använd en slickepott om degen är väldigt kletig. Gör 48 hål (6x8) och fördela fyllningen i hålen (drygt 1 tesked i varje hål). Jäs 15 minuter igen. Pensla med ägg, strö över pärlsocker och grädda sedan 15-20 minuter i 200 grader. Skär den avsvalnade plåtbullen i 48 bitar.


Inga kommentarer: