Matklubbens Topplista

måndag, juli 15, 2013

Matjesallad med rödbetor och brynt smör.

Är det sommar så är det sommar och jag trotsar regnet och väljer lätt och fräsch sommarmat. 

Sill och färskpotatis - smaker och dofter som man alltid längtar till. 
Det här är en bra lunchrätt oavsett om man är två eller om sommargästerna väller in. 
Knäckebröd, lagrad ost och ett glas öl är gott till. 

4 portioner
2 burkar hela matjesfileer à 200 g
8 kokta färskpotatisar
6 små kokta rödbetor
ca 50 g blandad sallad
50 g smör
1 dl hackad gräslök
Dressing 
3 dl gräddfil
2 tsk skånsk grovkornig senap
1 fintärnat äpple
Flingsalt 

Börja med att blanda ihop ingredienserna till dressingen. Ställ kallt. 
Smält smöret så att det blir svagt brunt. 
Låt sillen rinna av och skär i bitar. Dela potatisen i kvartar och rödbetorna i klyftor. 
Lägg upp grönsalladen och fördela potatis, rödbetor och sill över. 
Häll det brynta smöret över sill, potatis och rödbetor. 
Strö över gräslök och servera med dressingen. 

Inga kommentarer: