Dagens lunch
Lättlagat och jättegottIngredienser till 4 pers
4 st kycklingfiléer, marinerade
matfett, till stekning
1,5 huvud blomkål
4 st röd lökar
1 dl persilja, hackad
3 msk olivolja
1 tsk sambal oelek
1 dl mandel, rostad och flagad
en nypa socker
salt
Tillagning
1. Dela blomkålen i små buketter. Skär varje rödlök i 4 klyftor. Stek detta i olivoljan på medelhög värme tills blomkålen mjuknat en aning och fått färg.
2. Tillsätt socker, mandel och salt och låt fräsa ett tag. Tillsätt sambal och rör runt.
matfett, till stekning
1,5 huvud blomkål
4 st röd lökar
1 dl persilja, hackad
3 msk olivolja
1 tsk sambal oelek
1 dl mandel, rostad och flagad
en nypa socker
salt
Tillagning
1. Dela blomkålen i små buketter. Skär varje rödlök i 4 klyftor. Stek detta i olivoljan på medelhög värme tills blomkålen mjuknat en aning och fått färg.
2. Tillsätt socker, mandel och salt och låt fräsa ett tag. Tillsätt sambal och rör runt.
Strö över persilja.
3. Stek marinerad kycklingfilé i lite matfett på båda sidorna så att den blir genomstekt och servera tillsammans med blomkålspannan.
3. Stek marinerad kycklingfilé i lite matfett på båda sidorna så att den blir genomstekt och servera tillsammans med blomkålspannan.
Källa: tasteline.se
2 kommentarer:
Så gott det ser ut! ^^
Tack för din röst och tack för att du lämnade en länk till din fina blogg. Jag kommer absolut att kika in här igen.
Kram Amanda
Tack själv.
Kram
Skicka en kommentar