Det är så gott och fräscht med sallad till lunch.
Till en portion behövs:
2 dl kokta vita bönor eller dina favoritbönor (från burk eller hemkokta)
1,5 dl frysta haricots verts eller gröna ärter
1 gul eller grön paprika
1 tomat
1 bit gurka (lika stor som tomaten)
1 salladslök eller 0,5 rödlök
30 g fetaost
6-8 oliver, gröna och svarta
1,5 dl frysta haricots verts eller gröna ärter
1 gul eller grön paprika
1 tomat
1 bit gurka (lika stor som tomaten)
1 salladslök eller 0,5 rödlök
30 g fetaost
6-8 oliver, gröna och svarta
basilikablad
persilja
Dressing:
2 tsk olivolja
1 tsk pressad citron eller vinäger
1 tsk vatten
1 krm örtsalt
2 tsk olivolja
1 tsk pressad citron eller vinäger
1 tsk vatten
1 krm örtsalt
lite pressad vitlök
Servera till: Grahamsbröd
Gör så här:
Blanda de kokta bönorna med grovt hackade haricots verts och persilja. Ringla över dressingen.
Skölj och skär resten av grönsakerna i fina bitar och löken i strimlor.
Varva grönsaker, lök och bönor.
Smula över fårosten och lägg i oliverna.
Servera till: Grahamsbröd
Gör så här:
Blanda de kokta bönorna med grovt hackade haricots verts och persilja. Ringla över dressingen.
Skölj och skär resten av grönsakerna i fina bitar och löken i strimlor.
Varva grönsaker, lök och bönor.
Smula över fårosten och lägg i oliverna.
Strö över basilikablad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar