Det är ju fotbollsyra!!! Så självklart måste det ju komma recept på något gott att baka till, Allt om Mat har receptet.
Och jag bakar hellre, än att jag tittar på fotboll, att jag sen sitter med och fikar är ju en annan sak.
Och jag bakar hellre, än att jag tittar på fotboll, att jag sen sitter med och fikar är ju en annan sak.
Det är ju egentligen inte själva fotbollsspelet jag är emot utan det är det fasansfulla ljudet som gör mig så sabla trött.
Chokladkaka med vit respektive mörk chokladfrosting. Vit kokos har skakats om i plastpåse med lite kakaopulver till den mörka chokladkokosen.
Ingredienser
150 g smör
2 st ägg
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
2 tsk bakpulver
270 g vetemjöl
1 tsk apelsinskal, rivet
2 st apelsin, pressad saft av
Mörk chokladfrosting
0,5 dl vispgrädde
100 g mörk choklad
1 dl florsocker
3 msk kokosflingor
0,5 msk kakao
Ljus chokladfrosting
0,5 dl vispgrädde
100 g vit choklad
1 dl florsocker
3 msk kokosflingor
Tillagning
1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt.
2. Blanda vaniljsocker, kakao, bakpulver och vetemjöl i en skål.
Rör ner det i smeten. Tillsätt smör, apelsinskal och pressad saft.
3. Häll smeten i en smord och bröad långpanna, 22x34 cm. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 20 min.
4. Låt kakan svalna. Gör under tiden den ljusa och mörka frostingen till kakan på samma sätt.
5. Koka upp grädden i en liten kastrull. Bryt chokladen i bitar.
Dra kastrullen från värmen och rör tills chokladen smält.
Blanda ner florsocker, rör tills sockret smält. Blanda kokos med kakao i en plastpåse och skaka den.
6. Bred ljus frosting över halva kakan, mörk på andra halvan.
Strö vit kokos över den vita frostingen och mörk över den mörka chokladfrostingen. Skär kakan i bitar.
Ingredienser
150 g smör
2 st ägg
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
2 tsk bakpulver
270 g vetemjöl
1 tsk apelsinskal, rivet
2 st apelsin, pressad saft av
Mörk chokladfrosting
0,5 dl vispgrädde
100 g mörk choklad
1 dl florsocker
3 msk kokosflingor
0,5 msk kakao
Ljus chokladfrosting
0,5 dl vispgrädde
100 g vit choklad
1 dl florsocker
3 msk kokosflingor
Tillagning
1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt.
2. Blanda vaniljsocker, kakao, bakpulver och vetemjöl i en skål.
Rör ner det i smeten. Tillsätt smör, apelsinskal och pressad saft.
3. Häll smeten i en smord och bröad långpanna, 22x34 cm. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 20 min.
4. Låt kakan svalna. Gör under tiden den ljusa och mörka frostingen till kakan på samma sätt.
5. Koka upp grädden i en liten kastrull. Bryt chokladen i bitar.
Dra kastrullen från värmen och rör tills chokladen smält.
Blanda ner florsocker, rör tills sockret smält. Blanda kokos med kakao i en plastpåse och skaka den.
6. Bred ljus frosting över halva kakan, mörk på andra halvan.
Strö vit kokos över den vita frostingen och mörk över den mörka chokladfrostingen. Skär kakan i bitar.
Källa: Allt Om Mat
1 kommentar:
Jag föredrar också bakning.
Skicka en kommentar