Matklubbens Topplista

lördag, oktober 02, 2010

Trött men ändå belåten

Idag har vi hjälpt Ida att flytta till den fina etage tvåan.
Det gick så lätt och smidigt trots att vi bara var fyra stycken, men vi var glada och fnittriga allihopa, tänk vad långt man kommer med skratt och ett positivt tänkande.
Dessutom var vi strategiska och gjorde stationer i trappan, så då behövde vi bara gå max tre trappor var.
Men i slutändan så har jag nog gjort ett 7 timmars träningspass, sammantaget. Det känns i bena! Och hoppas att jag har tömt många fettceller :)

Jag hade planerat för att bjuda på middag efteråt, men alla barnen skulle iväg på olika tillställningar, så jag och Åke fick äta själva, men det var väl lika bra, då vi ändå var så trötta.

Vi började kvällen med en öl till mig och wiskey till Åke och en aptitretare.

PIGS AND HORSEBACK
Det engelska namnet för fyllda dadlar- och så goda!

Till 2 pers.
8 stora dadlar
8 skållade mandlar
8 tsk grönmögelost
8 skivor bacon

Stek baconskivorna lätt i en stekpanna, låt dem inte bli knapriga. Låt svalna.
Skär en skåra på ena sidan av dadlarna och plocka ut kärnan.
Täck mandlarna med grönmögelost och placera dem i dadeln där kärnan satt.
Stäng ordentligt och rulla in dem i var sin baconskiva.
Tillaga i ugnen på 250 grader i 15 minuter eller tills de är krispiga.

Låt svalna någon minut, servera därefter genast.



Källa: Elle mat & vin

5 kommentarer:

Ida sa...

men ååååh jag ville äta den här maten!! jag o henke missade två goda middagar igår en tapasknytis och framförallt det här. vi åt ba pizza :(

Åsa sa...

ba pizza är inte att förakta, du vet ju vilken pizzafreak jag är :S
Middagen blev riktigt bra, och det är absolut inte försent för er att äta den, för nu har vi hittat två nya favoriter som vi kommer att lag till flera gånger, dessutom finns det rester kvar...dock utan vinpaket!vad sägs om lunch någon dag?

Ida sa...

jaaa! jag vill äta lunch! kanske imorgon, tisdag?

Åsa sa...

det passar perfekt, kommer du vid 12 eller?

Ida sa...

12.30 har jag lunch. :D mysigt!