Skönt grön och en fin inledning på en höstmåltid.
Gör den på frysta ärtor för bästa resultat.
Ända sedan i sommar när vi åt en liknande soppa hos Katarina, har jag längtat efter den soppan.
I torsdags fick jag ett nytt nummer av Elle mat & vin och hittade detta recept.
I orginalreceptet ingår sherry och grädden vispas och rörs i på slutet.
Det här är en snabbare och minst lika god variant!
CRÈME NINON MED BACONLINDAD GRISSINI
Gör den på frysta ärtor för bästa resultat.
Ända sedan i sommar när vi åt en liknande soppa hos Katarina, har jag längtat efter den soppan.
I torsdags fick jag ett nytt nummer av Elle mat & vin och hittade detta recept.
I orginalreceptet ingår sherry och grädden vispas och rörs i på slutet.
Det här är en snabbare och minst lika god variant!
CRÈME NINON MED BACONLINDAD GRISSINI
4 pers
600 g frysta ärtor
1 finhackad gul lök
smör
1 liter hönsbuljong
600 g frysta ärtor
1 finhackad gul lök
smör
1 liter hönsbuljong
1 liten bunt dragon, finhackad
1½ dl grädde
1 dl champagne
12 grissini
12 skivor parmaskinka
Vira in varje grissini med en skiva parmaskinka och grilla i ugnen i 15 minuter tills skinkan är krispig.
Servera till soppan.
Stek löken i en klick smör tills den mjuknar, tillsätt hönsbuljong, ärter och dragon. Koka i 3 minuter.
Mixa soppan helt slät.
Tillsätt grädden och smaka av med salt och peppar och låt soppan koka upp.
Häll i champagnen.
Champagne i soppan och även sedan som dryck till:
Palmer & Co Champagne, Frankrike, nr 7372, 219 kronor, värt varenda öre!
Torr, frisk champagne gjord på pinot noire och chardonnay med fina bubblor och toner av bröd, citrus och nougat.
Torr, frisk champagne gjord på pinot noire och chardonnay med fina bubblor och toner av bröd, citrus och nougat.
Åke sa, -ännu en favoritsoppa som kommer att värma oss i höst- och vintermörkret.
Vi är ju soppfantaster, båda två, enkelt, mättande och gott.
Källa: Elle mat & vin.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar