Matklubbens Topplista

lördag, oktober 02, 2010

Crème Ninon


Skönt grön och en fin inledning på en höstmåltid.
Gör den på frysta ärtor för bästa resultat.

Ända sedan i sommar när vi åt en liknande soppa hos Katarina, har jag längtat efter den soppan.

I torsdags fick jag ett nytt nummer av Elle mat & vin och hittade detta recept.

I orginalreceptet ingår sherry och grädden vispas och rörs i på slutet.
Det här är en snabbare och minst lika god variant!

CRÈME NINON MED BACONLINDAD GRISSINI
4 pers
600 g frysta ärtor
1 finhackad gul lök
smör
1 liter hönsbuljong
1 liten bunt dragon, finhackad
1½ dl grädde
1 dl champagne
12 grissini
12 skivor parmaskinka

Vira in varje grissini med en skiva parmaskinka och grilla i ugnen i 15 minuter tills skinkan är krispig.
Servera till soppan.

Stek löken i en klick smör tills den mjuknar, tillsätt hönsbuljong, ärter och dragon. Koka i 3 minuter.
Mixa soppan helt slät.
Tillsätt grädden och smaka av med salt och peppar och låt soppan koka upp.
Häll i champagnen.

Champagne i soppan och även sedan som dryck till:
Palmer & Co Champagne, Frankrike, nr 7372, 219 kronor, värt varenda öre!
Torr, frisk champagne gjord på pinot noire och chardonnay med fina bubblor och toner av bröd, citrus och nougat.
Åke sa, -ännu en favoritsoppa som kommer att värma oss i höst- och vintermörkret.
Vi är ju soppfantaster, båda två, enkelt, mättande och gott.

Källa: Elle mat & vin.

Inga kommentarer: