Krispiga smulor varvas med en syrlig frisk limekräm.
Ca 15 st
Småbrödsformar
Smulor
2 1/2 dl fiberhavregryn
1 1/2 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 krm salt
125 g kallt smör
Limekräm
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
Rivet skal av 2 limefrukter
1/2 dl nypressad limesaft
1/2 dl vetemjöl
Börja med smulorna.
Blanda de torra ingredienserna och finfördela det kalla smöret i mjölblandning en, nyp ihop till en smulig massa.
Limekräm.
Rör ihop ägg och socker i en mikrotålig bunke. Tillsätt det rivna limeskalet, limesaften och mjölet och rör ihop till en lös smet. Värm krämen på högsta effekt i mikron. Sammanlagt 2 minuter, vispa med 30 sek. mellanrum tills den börjar tjockna.
Vispa ihop till en slät kräm.
Fördela två tredje delar av smulorna i de små pappersformarna. Tryck till lite i mitten och gör en fördjupning. Fyll limekrämen i formarna och avsluta med resten av smulorna. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 10 minuter.
Supergoda till en kopp kaffe eller te.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar