Lite nyttigare i alla fall, får man hoppas.
Lakritskanderade cashewnötter.
6 dl naturella cashewnötter
1 dl strösocker
1 msk ljus sirap
10 finmortlade turkisk peppar (lakritsgodis)
1 tsk chiliflakes
Torrosta nötterna i en stekpanna tills de fått fin färg och lägg åt sidan.
Smält socker, sirap, turkisk peppar och chiliflakes i stekpannan under omrörning. Lägg ner nötterna och blanda runt.
Bred ut nötterna på ett bakplåtspapper och låt stelna. Försök att sära på nötterna så mycket som möjligt.
Hasselnötter i pepparkakskrydda.
6 dl hasselnötter
2 tsk olja
1 tsk flingsalt
1 msk pepparkakskrydda
Torrosta nötterna i en stekpanna tills skalet börjar lossa. Lägg nötterna i en kökshandduk och knåda runt nötterna så att skalet nöts av mot varandra.
Värm upp stekpannan igen med olja i och slunga snabbt runt nötterna. Häll över i en skål och krydda med flingsalt och pepparkakskrydda.
Källa: Coop recept&mat
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar