Min variant av denna fantastiskt goda rätt.
Flygande Jacob á la Åsa.
En grillad kyckling, urbenad och utan skinn, skär köttet i mindre bitar
1 röd parika och en orange paprika, skuren i ganska stora tärningar
1 stor gul lök, klyftad
Stek paprika och lök på svag värme i en smörklick ett par minuter, lägg ner kycklingköttet, krydda med curry, en kycklingbuljongtärning, lite vitpeppar och salt. Rör runt.
Häll på 3 dl grädde, låt koka upp.
Häll röran i en ugnsfast form.
Skär ett blomkålshuvud i tunna skivor och lägg på gratängen.
Strö tills sist över ett par nävar jordnötter.
Sätt in i 225 grader varm ugn i ca 20 minuter eller tills blomkålen är mjuk.
Servera med en god grönsallad.
Flygande Jacob á la Åsa.
En grillad kyckling, urbenad och utan skinn, skär köttet i mindre bitar
1 röd parika och en orange paprika, skuren i ganska stora tärningar
1 stor gul lök, klyftad
Stek paprika och lök på svag värme i en smörklick ett par minuter, lägg ner kycklingköttet, krydda med curry, en kycklingbuljongtärning, lite vitpeppar och salt. Rör runt.
Häll på 3 dl grädde, låt koka upp.
Häll röran i en ugnsfast form.
Skär ett blomkålshuvud i tunna skivor och lägg på gratängen.
Strö tills sist över ett par nävar jordnötter.
Sätt in i 225 grader varm ugn i ca 20 minuter eller tills blomkålen är mjuk.
Servera med en god grönsallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar