Bland alla alternativa bröd jag bakat hittills Nu bytte jag ut det mesta av det glutenfria mjölet mot skrädmjöl och fick faktiskt ett bättre resultat.
Favorit limpa!
1 bröd i en avlång brödform
2,5 dl skrädmjöl
1,5 dl glutenfri mjölblandning, grov
1dl bovetemjöl
1/2 dl krossade linfrön
1/2 dl boveteflingor
1dl grovt hackade Hasselnötter
1dl pumpakärnor
1dl delade aprikoser
2 tsk salt
2 tsk bikarbonat
2 msk honung
1 grovrivet äpple
4,5 dl naturell yoghurt
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett tillklippt bakplåtspapper i botten av formen.
Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt sist äpplet och yoghurten, blanda allt väl. Häll ner degen i formen, grädda på galler i nedre delen av ugnen ca 1 timme. Grädda brödet utan form de sista fem minuterna. Låt brödet kallna under bakduk. Skiva upp det och frys in. Ta sedan ut de skivor du behöver och tina dem i brödrosten. Mums filli baba.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar