En paj utan pajskal. Så himla gott och enkelt och dessutom nyttigt och väldigt mättande.
Jag har ju verkligen provat mig fram när det gäller att göra pajskal utan mjöl utan så bra resultat, men jag har faktiskt hittat ett recept med mandelmjöl, sesamfrön smör och riven parmesanost, som funkar riktigt bra, den blir så där spröd och frasig.
Ostpaj med löjrom.
4 portioner
3 ägg
1½ dl vispgrädde
salt och peppar
250 g riven smakrik ost
Garnering
1½ dl créme fraiche
50 g rom
finhackad rödlök
sallad
avokado
citron
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ihop ägg och grädde. Smaksätt med salt och peppar. Blanda ner osten och fördela i fyra pajformar. Låt stå i ugnen i ca 20 minuter.
Ta ut pajerna ur formarna och lägg dem på tallrikar. Garnera med rom, créme fraiche och lök. Servera med sallad och avokado.
Jag har ju verkligen provat mig fram när det gäller att göra pajskal utan mjöl utan så bra resultat, men jag har faktiskt hittat ett recept med mandelmjöl, sesamfrön smör och riven parmesanost, som funkar riktigt bra, den blir så där spröd och frasig.
Ostpaj med löjrom.
4 portioner
3 ägg
1½ dl vispgrädde
salt och peppar
250 g riven smakrik ost
Garnering
1½ dl créme fraiche
50 g rom
finhackad rödlök
sallad
avokado
citron
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ihop ägg och grädde. Smaksätt med salt och peppar. Blanda ner osten och fördela i fyra pajformar. Låt stå i ugnen i ca 20 minuter.
Ta ut pajerna ur formarna och lägg dem på tallrikar. Garnera med rom, créme fraiche och lök. Servera med sallad och avokado.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar