Supergod och lättlagad fiskgryta.
4 portioner.
400 g fiskfilé
400 g hackad grönkål
2-3 vitlöksklyftor
2 röda lökar
2 cm färsk ingefära
1 msk grön currypasta
1 burk kokosmjölk
1 fiskbuljongtärning
1 citron
Hacka grönkål, vitlök, rödlök och ingefära fint. Fräs lätt i olja tillsammans med currypasta i en stor kastrull. Späd med kokosmjölk och tillsätt buljongtärning. Pressa i en citron. Dela fisken i 3 cm kuber och lägg ner. Sjud några minuter tills fisken "vitnar". Servera med jasminris, äts gärna med pinnar.
Lite fakta om grönkål.
NÄRINGSVÄRDE PER 100 G
Energi 209 kJ
Energi 50 kcal
Protein 3 g
Fett 0,7 g
Mättade fettsyror 0,1 g
Kolhydrater 6 g
Fibrer 4 g
C-vitamin 120 mg
D-vitamin 0 mcg
Folat 30 mcg
Järn 1,7 mg
Zink 0,4 mg
Kalcium 157 mg
Näringsinformationen kommer från Livsmedelsverkets livsmedeldatabas, version 2012-01-26
Källa mossagarden.se
4 portioner.
400 g fiskfilé
400 g hackad grönkål
2-3 vitlöksklyftor
2 röda lökar
2 cm färsk ingefära
1 msk grön currypasta
1 burk kokosmjölk
1 fiskbuljongtärning
1 citron
Hacka grönkål, vitlök, rödlök och ingefära fint. Fräs lätt i olja tillsammans med currypasta i en stor kastrull. Späd med kokosmjölk och tillsätt buljongtärning. Pressa i en citron. Dela fisken i 3 cm kuber och lägg ner. Sjud några minuter tills fisken "vitnar". Servera med jasminris, äts gärna med pinnar.
Lite fakta om grönkål.
NÄRINGSVÄRDE PER 100 G
Energi 209 kJ
Energi 50 kcal
Protein 3 g
Fett 0,7 g
Mättade fettsyror 0,1 g
Kolhydrater 6 g
Fibrer 4 g
C-vitamin 120 mg
D-vitamin 0 mcg
Folat 30 mcg
Järn 1,7 mg
Zink 0,4 mg
Kalcium 157 mg
Näringsinformationen kommer från Livsmedelsverkets livsmedeldatabas, version 2012-01-26
Källa mossagarden.se
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar