Min variant av denna goda kötträtt.
4 pers.
400 g köttfärs
1 ägg
1½ dl grädde
1 stor finriven kokt potatis
½ dl finhackad persilja
1 msk senap
Salt och peppar
Blanda allt. Dela i fyra delar, platta ut på oljat bakplåtspapper. Lägg skinka och ost på ena halvan och vik över den andra.
Stek i smör några minuter på bägge sidor för fin brynt färg, lägg över i en ugnsfast form och efterstek i ugnen, 175 grader ca 10 minuter.
Gör under tiden en god svampsås.
Bryn 250 g valfri svamp i smör ett par minuter. Häll på 3 dl grädde, 1 tsk soja, 1/2 svampbuljongtärning och några drag med pepparkvarnen. Låt koka ihop någon minut.
Servera Gordon bluen med svampsåsen och en grönsallad.
4 pers.
400 g köttfärs
1 ägg
1½ dl grädde
1 stor finriven kokt potatis
½ dl finhackad persilja
1 msk senap
Salt och peppar
Blanda allt. Dela i fyra delar, platta ut på oljat bakplåtspapper. Lägg skinka och ost på ena halvan och vik över den andra.
Stek i smör några minuter på bägge sidor för fin brynt färg, lägg över i en ugnsfast form och efterstek i ugnen, 175 grader ca 10 minuter.
Gör under tiden en god svampsås.
Bryn 250 g valfri svamp i smör ett par minuter. Häll på 3 dl grädde, 1 tsk soja, 1/2 svampbuljongtärning och några drag med pepparkvarnen. Låt koka ihop någon minut.
Servera Gordon bluen med svampsåsen och en grönsallad.
Om man lägger köttfärsen på mittskarven av bakplåtspapperet, kan man dra nytta av det när man ska vika den dubbel. |
Lägg på skivor av rökt skinka. |
Hyvla över en god ost som smälter bra, jag gillar västerbottenost och gräddost. |
Vik över ena halvan till en halvmåne. |
Färdig för att stekas, men man kan även frysa in dem så här för att steka vid ett annat tillfälle. Tina dem först sakta i kylskåp över natten |
Så gott och mättande. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar