Min variant av denna goda kötträtt.
4 pers.
400 g köttfärs
1 ägg
1½ dl grädde
1 stor finriven kokt potatis
½ dl finhackad persilja
1 msk senap
Salt och peppar
Blanda allt. Dela i fyra delar, platta ut på oljat bakplåtspapper. Lägg skinka och ost på ena halvan och vik över den andra.
Stek i smör några minuter på bägge sidor för fin brynt färg, lägg över i en ugnsfast form och efterstek i ugnen, 175 grader ca 10 minuter.
Gör under tiden en god svampsås.
Bryn 250 g valfri svamp i smör ett par minuter. Häll på 3 dl grädde, 1 tsk soja, 1/2 svampbuljongtärning och några drag med pepparkvarnen. Låt koka ihop någon minut.
Servera Gordon bluen med svampsåsen och en grönsallad.
4 pers.
400 g köttfärs
1 ägg
1½ dl grädde
1 stor finriven kokt potatis
½ dl finhackad persilja
1 msk senap
Salt och peppar
Blanda allt. Dela i fyra delar, platta ut på oljat bakplåtspapper. Lägg skinka och ost på ena halvan och vik över den andra.
Stek i smör några minuter på bägge sidor för fin brynt färg, lägg över i en ugnsfast form och efterstek i ugnen, 175 grader ca 10 minuter.
Gör under tiden en god svampsås.
Bryn 250 g valfri svamp i smör ett par minuter. Häll på 3 dl grädde, 1 tsk soja, 1/2 svampbuljongtärning och några drag med pepparkvarnen. Låt koka ihop någon minut.
Servera Gordon bluen med svampsåsen och en grönsallad.
![]() |
Om man lägger köttfärsen på mittskarven av bakplåtspapperet, kan man dra nytta av det när man ska vika den dubbel. |
![]() |
Lägg på skivor av rökt skinka. |
![]() |
Hyvla över en god ost som smälter bra, jag gillar västerbottenost och gräddost. |
![]() |
Vik över ena halvan till en halvmåne. |
![]() |
Färdig för att stekas, men man kan även frysa in dem så här för att steka vid ett annat tillfälle. Tina dem först sakta i kylskåp över natten |
![]() |
Så gott och mättande. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar