1 Limpa
50 g smör
100 g blandade nötter, tex hasselnötter, mandel, pekannöt4 dl hela linfrön
1 dl sesamfrön
1 dl torkade gojibär, tranbär eller hackade aprikoser (för extra c-vitamin)50 gr kruskakli (skalet på vetet, både fiber- och näringsrikt.)
2 tsk bakpulver
1½ msk malda brödkryddor, (jag tog anis och fänkål, mina favvokryddor)
1 dl Crème fraiche
250 g keso
6 ägg
Topping2 msk solrosfrön eller pumpakärnor, att stör ovanpå.
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Hacka nötterna grovt. Blanda alla ingredienser utom toppingen, i en skål och häll blandningen i en smord avlång brödform. Strö över solrosfrön eller pumpakärnor och grädda brödet i nedre delen av ugnen i ca 1 timme.
Brödet går utmärkt att frysa och sedan enkelt lägga i brödrosten.
Idag hade jag sallad, bredbar vitlöksost och äpple som pålägg.
Idag hade jag sallad, bredbar vitlöksost och äpple som pålägg.
Källa:Ulrika Davidsson LCHF på mitt sätt
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar