Engångshandskar är ett måste i mitt yrke, så även hemma, en vana som icket går att häva.
Den färdiga rätten, mörk bild, men god mat:)))
Hurtbullens blåbärspaj, receptet finns under desserter,
tyvärr så kan jag inte länka till den sidan
det har hänt något, så att jag inte kan använda kortkommandon på bloggen
alltså Ctrl c, kopiera och Ctrl v, klistra in.
Mattias fixade till det förra gången det dök upp,
nu skulle jag försöka själv, men jag får inte till det.
Skit irriterande, det är ett kommando som jag använder ideligen.
Är det någon som kan hjälpa mig med detta?
Kyckling i lergryta.
Den färdiga rätten, mörk bild, men god mat:)))
Hurtbullens blåbärspaj, receptet finns under desserter,
tyvärr så kan jag inte länka till den sidan
det har hänt något, så att jag inte kan använda kortkommandon på bloggen
alltså Ctrl c, kopiera och Ctrl v, klistra in.
Mattias fixade till det förra gången det dök upp,
nu skulle jag försöka själv, men jag får inte till det.
Skit irriterande, det är ett kommando som jag använder ideligen.
Är det någon som kan hjälpa mig med detta?
Kyckling i lergryta.
Innan vi åkte till Flurkis så förberedde jag middagen.
Man stoppar in lergrytan i kall ugn, så tar det minst 1-1½ timme innan kycklingen är färdig.
1 kyckling, ekologisk eller frigående
1 apelsin
1 tsk kanel
½ påse grönt te-pulver
2 msk kallpressad extra ljungfru kokosolja
1 grönt äpple
1 påse torkade tranbär utan socker
havssalt och nymalen peppar
Lägg lergrytan i blöt i minst en timme.
Skär apelsinen i tunna skivor och tryck in dem under skinnet på kycklingen.
Lossa försiktigt skinnet från bröstet med ett finger.
Blanda kanel och grönt te med kokosoljan (låt burken stå framme en stund, eller låt den stå i varmt vatten så blir den mjuk) och gnid in kycklingen med oljeblandningen.
Skär äpplet i små tärningar, blanda dem med tranbären, lite kanel och grönt te, salt och peppar.
Lägg kycklingen i lergrytan och fyll den med äppelblandningen.
Fyll på med vatten tills halva kycklingen är täckt.
Locket på.
Ställ in i kall ugn på galler, nedersta falsen och sätt värmen på 250 grader.
Den ska stå i 1-1½ timme beroende på storlek.
Servera med valfritt tillbehör.
Vi hade fullkornsbulgur, sallad, blandade grönsaker och pesto.
Till dessert blev det Hurtbullens blåbärspaj
med vispad grädde och lemon curd, det sist nämnda, ett vanligt tillbehör nu för tiden, vid det här laget vet ni varför.
Sen lekte jag och Olle mamma och skolpojke.
Jag är mamma och Olle är skolpojke.
Jag är mamma och Olle är skolpojke.
Och jag har en baby i magen som han tycker jätte mycket om.
Sen går han till skolan och när han kommer hem har han fått läxa,
och det är bokstaven E.
Han ska komma på djur på E.
Så vi har en ekorre och en elefant i vår trädgård.
Sen hittar han en liten liten blå ödla, bara två centimeter som han tänker ge mat och träna.
Allt hittar han på, helt improviserat.
Och det är olika för varje gång
och
vi har så kul.
5 kommentarer:
du kan ju, tills problemet med snabbkommandot är löst, markera det du vill kopiera o sen högerklicka på markeringen o där välja kopiera. sen högerklicka där du vill ha texten och välja klistra in. det är så svårt att hjälpa med datorer när man inte kan sitta framför dem. samt att jag inte alls är lika bra på pc längre nu när jag har mac.
tack Ida, tänk det hade jag glömt att man kan göra, eftersom jag bara änvänder mig av snabbkommandon nu för tiin.
Får be Mattias om hjälp nästa gång han kommer.
nämen, nu fattar jag.
Felet är att det inte går, att klistra in någon text i min blogg.
Hur jag ska lösa det har jag ingen aning om.
Jag måste ju ha kommit åt någon av inställningarna, men det är ju svårt att veta vart och vad jag har ändrat.
hm va mysko alltså. o du är inne på html-fliken när du försöker klistra in? om inte mattias kan hjälpa o det inte är löst kan jag kika på det när jag kommer upp över jul. men hoppas det fixar till sig innan dess.
jag längtar efter din mat och dina kramar.
ja, visst är det konstigt.
Jag, längtar tills du ska äta min mat och att ge dig kramar.
Skicka en kommentar