Kycklingsoppa med mild curry yoghurt
4- 6 pers
1- 1,5 l kyckling- eller grönsaksbuljong, (tärning går bra)
2 stora morötter
2 stora palsternackor
2 stora palsternackor
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
salt, vitpeppar
400 g kyckling
ca 10 cm purjolök
persilja
Curry yoghurt
2 dl matyoghurt
1 msk curry
1 tsk flytande honung
lite salt
Koka upp buljongen, skala och skär rotsakerna i tärningar. Skala och hacka löken. Lägg ner allt i den heta buljongen, låt puttra en stund. Salta och peppra. Lägg i kycklingköttet skuret i mindre bitar. Låt koka i ytterligare tio minuter. Skiva purjolöken och lägg i soppan och låt koka upp igen strö över den hackade persiljan.
Blanda alla ingredienser till curry yoghurten och servera en klick i soppan.
Källa:tasteline.se
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar