Matklubbens Topplista

tisdag, mars 03, 2009

Citronsorbet

Ingredienser:
4 pers.
6 citroner
400 g strösocker
3 dl vatten
4 msk cognac
4 kvistar färsk citronmeliss
Tillagning:
-Skär botten på citronerna så att den blir platt och skär bort hela toppen, tag ur fruktköttet och ställ de tomma citronerna i frysen. Mixa citronköttet i en matberedare eller med stavmixer.
Citronköttet läggs i en gryta tillsammans med socker och vatten, låt det småkoka i 5 minuter.
Tillsätt cognac och blanda det hela i en glassmaskin.
Frys ner sorben på en platt bricka.
-När sorben nästan är frusen, tas den upp igen och rörs om i glassmaskinen. Sätt sedan tillbaka den i frysen. När den är helt frusen kan man skopa upp kulor och lägga dem i de frusna citronerna.
Citronerna dekoreras med citronmeliss och myntablad.
Källa:recept.se

Inga kommentarer: