Ikväll provar vi en krämig soppa på broccoli och två olika ostar
Ost- och broccolisoppa
Det här behövs till 4-6 portioner
500 g broccoli
8 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar
1 liten ask mjukost, 225 g
140 g ädelost
Dela broccolin, skär bort stjälkarna. Lägg knopparna åt sidan. Koka stjälkarna och stammen delad i mindre bitar tillsammans med vatten och buljongtärningar i ca 10 minuter, eller tills de är mjuka.
Mixa stjälkarna slät. Vispa ner osten. Tillsätt knopparna. Koka upp. Låt koka tills de är nätt och jämnt mjuka. Smula ner ädelosten.
Servera med rostat surdegsbröd och vitlökssmör.
Soppan är ganska smakrik med mycket smak av ädelost, vill man kan man gärna tillsätta 2 dl vatten innan man lägger i knopparna så lättar man upp sältan. Annars var det en mycket god och mättande soppa.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar