Matklubbens Topplista

tisdag, december 02, 2014

Dunderglögg!

Ledig halva dagen, då måste man ju göra något riktigt kreativt, eller hur.

Tänkte först att jag skulle baka en kaksort, men det blev att jag satte en egen glögg istället, för jag hittade ett så spännande recept. Hoppas bara att det blir gott nu då, man vet ju aldrig innan man har provat. 

Dunderglögg.

2,5 kg socker
15 g färsk skalad skivad ingefära
5 st potatisar, skalade och skivade
10 g kardemummakärnor
1 kanelstång
10 g hela nejlikor
250 g russin, kravmärkta
50 g jäst
5 l svagdricka 


Blanda allt i ett kärl som rymmer 10 liter. Hink eller glasflaska.
Rör om ordentligt så sockret löser sig. Täck med plastfolie och gör små lufthål.
Låt stå i rumstemperatur i lugn och ro i minst 3 veckor.

Glöggen ska inte röras.

Häll försiktigt över i kanna eller använd hävert och häll sedan upp på väl rengjorda flaskor.
Var försiktig så att inte bottensatsen med russin och kryddor följer med.

Låt stå svalt tills den ska drickas.

Värm och servera med russin och skållad mandel.



Inga kommentarer: