Här kommer ett recept på ett gott tillbehör till det mesta när man vill ha knapriga grönsaker.
10 personer som tillbehör
Blomkålen och morötterna kokas i en klassisk sensommarlag och får härligt mustig smak av ölen och en pigg kryddighet från dillen. knaprigt och gott!
1 blomkålshuvd
500 g morötter
1 liter vatten
21/2 dl starköl
11/2 msk strösocker
1/2 dl grovt salt
Generöst med dill eller krondill
Dela blomkålshuvudet i mindre buketter. Skala morötterna och slanta dem. Koka upp vatten, öl, strösocker, salt och dill i en stor kastrull.
Häll ner blomkålsbuketter och morotsslantar i koket och ta kastrullen från plattan. Låt svalna till rumstemperatur.
Häll över i väl rengjord glasburk med tätslutande lock och förvara i kylskåpet.
Källa VEGO, Sveriges första 100% vegetariska mattidning!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar