Matklubbens Topplista

söndag, januari 19, 2014

Fårostknyten Tiropitskia.


Dessa frasiga och goda knyten är ett mycket omtyckt mellanmål över hela Grekland.
Även en utmärkt bufférätt. Jag brukar göra dem vid alla möjliga tillfällen, senast gjorde jag dom till vårt bastubad. 

Ingredienser
200 g fetaost
8 filodegsblad
0,5 dl olivolja
2 vispade ägg
1 dl finhackad dill eller basilika
Salt
Peppar

Mosa osten med en gaffel och tillsätt de vispade äggen, dill, salt och peppar.
Skär filodegen i 7 cm breda remsor. Pensla degremsorna med olivolja.
Lägg en tesked av fyllningen i ena änden och vik ihop till en triangel.
Sätt knytena på en smord bakplåt, pensla med lite olivolja och låt stå i medelstark värme (175°C) i ca 20 minuter.
Källa och bild Fontanas hemsida. 

Inga kommentarer: