Matklubbens Topplista

tisdag, maj 14, 2013

Pulled Pork Nr 2.

Det här är så gott, så jag måste prova ännu ett recept. Recept från boken Junk food - hemlagat på riktigt.

Bild från Recept.nu


Antal portioner: 8-10
Ingredienser
Pulled pork
2kgfläskkarré med ben
2 msk flingsalt
tsk nymald svartpeppar 
1 msk paprikapulver
st gula  lökar
st vitlök
590 g rökig barbequesås
dl stark köttbuljong
till servering
Portionsbröd eller mjuka tortillabröd
Grillad  majs och Cole  slaw

Gör så här
1. Sätt ugnen på 125 grader.
2. Skölj och torka köttet.
3. Blanda de torra ingredienserna och gnid in köttet med det.
4. Häll lite olja i en stor ugnssäker gryta av järn.
5. Lägg i köttet.
6. Skala och klyfta löken och skala vitlöksklyftorna och lägg runtom.
7. Häll på barbequesås och buljong över köttet.
8. Sätt på locket och låt köttet stå i nedre delen av ugnen 5 timmar.
9. När det är färdigt ska det bara vara att dra med en gaffel i köttet så det faller isär.
10. Dela bröden och låt var och en fylla sitt bröd med kött och servera med tillbehören.

 

Inga kommentarer: