Namnet på rätten syftar på att man”drar isär” köttet med en gaffel när det är klart för det är så mört. Den ultimata bjudrätten. Flera timmar i ugnen ger dig massor med tid att förbereda för festen.
Antal portioner: 4
Blanda alla ingredienser.
Antal portioner: 4
Ingredienser
1 kg fläskkarré
2-3 dl barbecuesås
0,5 msk paprikapulver
2 krm cayennepeppar
2-3 dl barbecuesås
0,5 msk paprikapulver
2 krm cayennepeppar
1 msk salt
2 msk olivolja
2 msk olivolja
Barbecusås
Ingredienser
1 rödlök
3 vitlöksklyftor
0.5 röd chili
1 msk fänkålsfrön
1msk koriander
1msk paprikapulver
0.5 tsk svartpepparkorn
0.5 dl japansk soja
1 msk vitvinsvinäger
0.5 dl rårörsocker
3 dl ketchup
3 vitlöksklyftor
0.5 röd chili
1 msk fänkålsfrön
1msk koriander
1msk paprikapulver
0.5 tsk svartpepparkorn
0.5 dl japansk soja
1 msk vitvinsvinäger
0.5 dl rårörsocker
3 dl ketchup
Blanda alla ingredienser.
Lägg köttet i en tjockbottnad gryta, blanda ihop paprikapulver, cayennepeppar, salt och olivolja, gnid in köttet med blandningen, häll över barbecuesåsen. Sätt ugnen på 110 grader. Lägg på locket och sätt in grytan i ugnen när tänderna är borstade och gå och lägg dig. Efter ca 8 timmar tar du ut den.
Serveras oftast på bröd, tortilla eller liknande, majs och någon form av dressing alternativt cole slaw. Jag serverade med ugnsrostad potatis och sallad med sås gjord på skyn. Starkt och gott.
Serveras oftast på bröd, tortilla eller liknande, majs och någon form av dressing alternativt cole slaw. Jag serverade med ugnsrostad potatis och sallad med sås gjord på skyn. Starkt och gott.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar