Idag bakar jag inför Åkes älgjakt.
Jag börjar med kubbar, en relativt tålig kaka att bära i ryggsäcken.
Och jättegod att doppa i kall mjölk.
Ca 60 st
200 grader ca 10-12 min
9-10 hg vetemjöl
3 dl strösocker
4 tsk hjorthornssalt
1/2 tsk bittermandelolja
3 hg rumstempererat smör
3 ägg
21/2 dl mjölk
Blanda mjöl, socker och hjorthornssalt.
Finfördela smöret i mjölblandningen.
Tillsätt ägg, mjölk och bittermandelolja och arbeta ihop degen.
Dela degen i fyra lika stora delar. Rulla varje del till en ganska tjock rulle (30 cm lång) och skär varje rulle i 15 skivor (2 cm breda).
Doppa ena snittytan i pärlsocker. Grädda på plåt med bakpapper, till de är svagt ljusbruna.
Jag börjar med kubbar, en relativt tålig kaka att bära i ryggsäcken.
Och jättegod att doppa i kall mjölk.
Ca 60 st
200 grader ca 10-12 min
9-10 hg vetemjöl
3 dl strösocker
4 tsk hjorthornssalt
1/2 tsk bittermandelolja
3 hg rumstempererat smör
3 ägg
21/2 dl mjölk
Blanda mjöl, socker och hjorthornssalt.
Finfördela smöret i mjölblandningen.
Tillsätt ägg, mjölk och bittermandelolja och arbeta ihop degen.
Dela degen i fyra lika stora delar. Rulla varje del till en ganska tjock rulle (30 cm lång) och skär varje rulle i 15 skivor (2 cm breda).
Doppa ena snittytan i pärlsocker. Grädda på plåt med bakpapper, till de är svagt ljusbruna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar